Akne Rozasea (Gül Hastalığı)’nda Yaz Aylarında Hangi Tedaviler Uygulanır?

  • Anasayfa
  • Genel
  • Akne Rozasea (Gül Hastalığı)’nda Yaz Aylarında Hangi Tedaviler Uygulanır?

Akne rozasea /gül hastalığı) yüzde sivilceler, damarlanma artışıyla giden kronik bir hastalıktır. Farklı alt tipleri vardır, papülopüstüler, eritematotelenjektatik, fimatöz gibi. Tiplerine göre tedavi şekli değişmekle birlikte akne rozaseanın tedavisi multikomponenttir. Yani hem medikal tedavi, hem lazer tedavisi, hem de uygun cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Yaz aylarında sanılanın aksine akne rozasea tedavisine ara verilmesi veya kesilmesi gerekmez. Akne rozaseayı en çok alevlendiren sebeplerden biri güneş ışınlarıdır. Güneşten iyi bir şekilde korunarak tedaviler devam edebilir.Tek tek bakılacak olursa;

1- Medikal tedavi (oral izotretinoin) yaz aylarında doz düşürülerek ve güneşten iyi bir koruma sağlayarak devam edilebilir. Oral doksisiklin veya ivermektin tedavileri de güneşten korunarak devam edilebilir.

Sürme(krem) tedavileriyse irritasyona yol açmadığı sürece aynı şekilde kullanılabilir.

2- Lazer tedavileri yaz aylarında da, damar tedavisine yönelik olarak, dozlar dikkatli bir şekilde ayarlanarak devam edilebilir.

3- Cilt bakım ürünleri aynı şekilde kullanılabilir.

4-Güneş koruyucu olarak hassas ve kızarık ciltlere yönelik olarak güneş koruyucular kullanılmalıdır. Yaz aylarında havuza denize her girilip çıkıldıktan sonra, güneş koruyucu tekrarlanmalıdır. Denize girilmese de terlemenin etkisiyle güneş koruyucu ciltten uzaklaştığı için tekrarlanmalıdır.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code