Gece Kaşıntıları

Geceleri neden daha çok kaşınırız?

Geceleri uyurken sirkadyen ritmin etkisiyle hormon dengesi değişir ve kaşıntıya sebep olan hormonlar gece uykuda artar. Bu yüzden kaşıntılar daha şiddetli olur.

Gece kaşıntı yapan deri hastalıkları nelerdir?

Son zamanlarda salgın şeklinde görülen uyuz hastalığına bağlı kaşıntı gece uykudan uyandırır. Aile bireyleri de etkilenir. Evdeki kişilerde görülen kaşıntıda uyuzdan şüphelenmek gerekir. Uyuz hastalığına bağlı kaşıntı özellikle karın bölgesinde, kasıklarda, koltukaltlarında, el parmak aralarında belirgindir.

Tahta kurusu, sinek, böcek ısırıkları da gece olabilir. Isırıklara bağlı kaşıntılar genellikle vücudun açıkta kalan bölgelerinde kızarık şişlikler yaratacak şekilde görülür.

Ayrıca sedef hastalığına bağlı kaşıntılar, ekzemaya bağlı kaşıntılar da gece uykudan uyandıracak kadar şiddetli olabilir. Bazen kanser hastalarında henüz kanser ortaya çıkmadan şiddetli kaşıntılar görülebilir.

Gece kaşıntılarında tedavide ne yapılır?

Gece kaşıntılarında, kaşıntının sebebinin belli olması için dermatoloji uzmanına muayene olunması gerekir. Altta yatan hastalık neyse ona göre tedavi verilir. Gerekli durumlarda kan tetkikleri istenir.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code