- Mim Kemal Öke Cad. Lal Apt. Kat: 5 D: 12 Nişantaşı/İstanbul
- 0533 669 84 43
- [email protected]
Gözler yüzün en dikkat çeken kısmı olmak biliniyor. Bu nedenle gözler veya göz altılarına oluşan herhangi bir sorun hemen dikkat çekebiliyor. Göz altı bölgesi, ciltteki ince deri tabakasının altında bulunan kan damarları ve yağ dokusu nedeniyle en hassas bölgelerden biri olarak biliniyor. Yorgunluk, yoğun çalışma temposu, stres, uykusuzluk, yer çekimi veya toksik maddelere maruz kalınması gibi farklı nedenlerle göz altında koyu halkalar oluşabiliyor. Göz altı ışık dolgusu, hyaluronik asit kullanılarak gerçekleştiriliyor. Göz altındaki çukur şeklinde oluğa uygulanan hyalüronik asit enjeksiyonu, cildin nemini artırabilen, dolgunlaştırabilen ve cilt dokusunu düzeltebilen bir bileşendir. Gözaltı bölgesine enjekte edildiğinde, koyu halkaları, torbaları veya çukurları doldurarak daha pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm sağlıyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Fatma Pelin Özgen, gözaltı ışık dolgusu ile ilgili bilgi verdi.
Göz altı ışık dolgusu, kullanılan hyaluronik asit ile cildi nemlendirir, dolgunlaştırır ve koyu halkaların görünümünü azaltır. Gözaltındaki koyu halkaların tedavi edilmesi yorgun, yaşlı ve mutsuz görüntüyü değiştirerek daha mutlu ve genç bir ifade vermektedir. İşlem 20 dakika sürmektedir. İşlemden önce lokal veya topikal anestezi kullanıldığı için herhangi bir acı hissedilmemektedir.
Göz altı ışık dolgusu işlemi, genellikle uzman bir doktor veya estetik uzmanı tarafından gerçekleştirilmektedir. İşlem lokal anestezi veya topikal anestezik kremler kullanılarak konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. İşlem süresi genellikle 15-30 dakika arasında değişmektedir. Göz altı ışık dolgusu 2 hafta içinde tamamen iyileşmektedir.
Göz altı ışık dolgusu işlemden sonra hemen fark edilmektedir. Koyu ve yorgun görüntü veren halkaların rengi açılmaktadır. Yüzde en çok dikkat çeken bölge olan gözlerin daha genç ve yorgun olmayan bir görüntü vermesi sağlanmaktadır. Dolgunun etkisi kişiden kişiye değişebildiği gibi 6-12 ay ile 1,5 yıl arasında sürmektedir. Ancak etkisi kişiden kişiye değişebilmektedir. Hastanın ten rengi, deri yapısı gibi birçok neden göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı ve etkisini değiştiren noktalar arasındadır.
Dolgu sonrası minimal yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Dolgudan sonra geçici kızarıklık, şişlik veya morluklar gibi yan etkiler görülebilmektedir. Ancak bu yan etkiler zamanla kaybolmakta ve hastada herhangi bir soruna neden olmamaktadır.
Göz altı ışık dolgusu hamileler ve emzirenlere önerilmemektedir. Otoimmün yani bağışıklık ile ilgili hastalığı veya dolgu maddesine aşırı duyarlılığı, alerjisi olan kişiler bu işlem için uygun olmamaktadırlar.
Göz altı ışık dolgusu uygulamasında hyaluronik asitin göz altı bölgesine enjekte edilerek yapılması nedeniyle uygulamadan sonraki ilk gün sıcak banyo yapılması önerilmemektedir. İlk iki gün fazla tepki gerektiren yüz hareketleri yapılmamalı, ilk hafta ağır sporlardan kaçınılmalıdır.
Göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı hastanın deri yapısı veya ten rengine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Uygulamanın etkisi ömür boyu kalıcı olmamaktadır. Hastanın yapısına göre 6-12 ay arasında kalıcılık değişebilmektedir.
Göz altı ışık dolgusunun göze veya göz çevresine zararı bulunmamaktadır. İşlem sonrası şişme, kızarlık veya geçici morluk ortaya çıkabilmektedir. Ancak işlemden sonraki sürede bu yan etkiler de kendiliğinden geçmektedir.
Göz altı ışık dolgusunun 1 yıl kadar kalıcılığı olabilmektedir. Hastanın deri yapısı veya ten rengine göre kalıcılık değişkenlik gösterebilmektedir. Uygulamanın etkisi ömür boyu kalıcı olmamaktadır. Hastanın yapısına göre 6-12 ay arasında kalıcılık değişebilmektedir.
Göz altı ışık dolgusu yapılacak olan işleme lokal veya topikal anestezi uygulandığı için işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmemektedir.
Göz altı ışık dolgusunun içeriğinde yer alan hyaluronik asit cilt altına uygulandığı için sağlıklı bir görüntü oluşturmaktadır. Bu nedenle göz altı kırıklıklarına da etkili bir yöntem olmaktadır.
Göz altı ışık dolgusunda ilk uygulama sonrasında istenilen görüntü elde edilebilmektedir. Ancak uzmanın kontrole çağırmasıyla birlikte eğer göz altında koyu halkalar mevcut ise bir kez daha uygulama önerilebilmektedir.