Kış Mevsimi Cildinizi Yıpratmasın

Kış aylarında artan soğuk ve kuruluk nedeniyle cildimiz nemini kaybedebiliyor. Ciltte gelişen kuruluğa bağlı egzamalar görülebiliyor. Son yıllarda hayatımızda yerini bulan dezenfektanlar, kolonyalar ve sıvı sabunla sık el yıkama bu kuruluğu artırabiliyor.  Kış aylarında cilde ışıltısını geri kazandırıp, hangi önlemlerin alınacağını Memorial Wellness Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Pelin Özgen anlattı. 

Cilt kuruluğuna karşı bu önlemleri alın

1- Kış aylarında dışarı çıkmadan önce cildi yağlandırmayan, nonkomedojenik özellikte, cilt tipimize uygun bir nemlendiriciyi yüze sürülmelidir. 

2- Kış ayları da olsa üzerine mutlaka güneş koruyucu uygulamak gerekir. Güneş koruyucular sadece yaz veya bahar aylarında değil kışın da düzenli kullanılmalıdır. Dışarı çıkmadan önce nemlendirici üzerine SPF 30 ve UVA koruyucusu olan bir güneş koruyucu uygulanmalıdır. 

3- Makyaj malzemelerinde mümkün olduğu kadar yağ bazlı, koyu fondötenlerden kaçınarak eğer kapatıcı özellikte ürün kullanmak isteniyorsa SPF koruyucu özelliği olan cilt tipine uygun bir bb krem veya tinted özelliği olan bir güneş koruyucu tercih edilmelidir.

4- Akşam günün yorgunluğunu, gün içinde karşılaşılan partikülleri ve kiri hapseden cilt mutlaka uygun bir ürünle temizlenmelidir. Bu yağlı ciltler için jel formunda temizleyici olabilir, kuru ciltler için köpük formunda temizleyiciler olabilir.

5- Cilt temizlendikten sonra yine cildin özelliğine uygun retinol, C vitamini veya niasinamid içerikli bir serum kullanıldıktan sonra nemlendirici uygulanabilir.

6- Eller her yıkamadan sonra nemlendiriciyle nemlendirilmelidir. 

7- Banyodan sonra kuru cildi olan kişiler uygun bir yağla, kurulanma aşamasında vücudunu nemlendirebilir, günlük nemlendiriciler cilde en az 1 kez uygulanmalıdır.

8- Kış ayları cilde yapılacak işlemler için en uygun dönemdir. Özellikle akne izlerinde ve gençleştirme işlemlerinde yapılan fraksiyonel lazer uygulamaları ve leke tedavileri, peelingler kış aylarında uygulanmaktadır. Bu aylarda bu tedavilere yer verilebilir.

9- Kış aylarında tedavilere destek olması açısından ve nemlendirme için medikal cilt bakımları ve Hydrafacial cilt bakımı yapılabilir.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code