Yaz Aylarında Hangi Kozmetik İşlemler Yapılabilir?

  • Anasayfa
  • Genel
  • Yaz Aylarında Hangi Kozmetik İşlemler Yapılabilir?

Bazı kozmetik işlemleri yaz aylarında yapmazken, bazı kozmetik işlemleri hem kış, hem yaz aylarında yapabiliyoruz. Yaz aylarına girmeden önce özellikle yapılması tercih edilen bazı işlemler de var, bunlardan kısaca bahsedelim.

Yaz aylarına girerken en çok tercih edilen işlem, koltukaltına ve yüze yapılan botulinum toksin işlemi. Özellikle çok terleyen kişiler için koltukaltı terlemesi kişide çok ciddi rahatsızlık hissine, kokuya, ıslaklığa, kıyafetlerde renk değişikliğine ve en çok da kişinin utanmasına, sosyal ortamlardan geri çekilmesine neden olur. Bu yüzden botulinum toksin uygulamalarının terleme için yaz aylarının başlangıcında yapılması kişiyi sıcaklığın ve terlemenin en fazla olduğu dönemlerde rahat geçirmesini sağlar. Yüze uygulanan toksin uygulaması ise, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği dönemde sıkça yapılan mimiklerden ve bu mimiklerin sebep olduğu kırışıklıklardan korunulmasını sağlar.

Yaz aylarında gençlik aşısı uygulamaları, nem aşısı ve leke mezoterapi uygulamaları yaz aylarında da güvenli bir şekilde yapılabilir. Yaz aylarında dolgu uygulamaları, en sık tercih edilen uygulamalardan olup, dudak dolgusu, gözaltı dolgusu, çene ve yanak dolgusu yapılabilir.

Cihazlı tedavilerden, altın iğne tedavisi yaz aylarında da hem sivilce izlerine, hem sarkmaya ve yüz gençleştirmeye fayda sağlar. Q-switch lazer uygulamaları da yaz aylarında yapılabilir. BBL lazerse, rozasea tedavisindeki dozlarıyla akne rozasea tedavisinde uygulamaya devam edilebilir.

Cilt sarkması ve gıdı fazlalığı gibi durumlarda etkin olan, lifu gibi fokus ultrasonlu tedaviler de yaz aylarında uygulanmaya devam edilebilir. Bronzlaşmaya dikkat edilerek lazer epilasyon da yapılabilir.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code