Sonbahara Girerken Cildimizde Neler Oldu?

Bir koca yazı daha geride bıraktık. Okulların açılması, dizilerin yeni sezon bölümlerinin başlaması sonbaharın artık resmi olarak başladığını gösteriyor. Sonbahar gelince cildimizde hangi değişiklikleri görmeye başladık? Yaz aylarında ne kadar korunmaya çalışsak da, güneş ışınlarının etkisine maruz kaldık. Güneş ışınlarının en dik geldiği, en uzun süre yeryüzünde kaldığı zamanlarda güneş deride en çok nelere sebep oldu? Birçoğumuzun kabusu olan yüzdeki lekeler artarak geri döndü. Peki bu leke döngüsü hep böyle devam mı edecek? Kışın nispeten azalarak, yazın daha da artarak hep olacak mı?

Yüzdeki lekeler yaz aylarında daha belirgin hale gelir, kış aylarında kısmen azalır. Lekesi olan kişide tekrar leke oluşma ihtimali hiç lekesi olmayan kişilere göre daha yüksektir. Lekeler, malesef tedavi olunsa bile tekrarlamaya meyillidir. Bu yüzden yaz kış lekesi olan kişilerin dikkat etmesi gereken durumlar vardır.

  1. Yaz kış düzenli olarak güneş koruyucu kullanımı, en az SPF 50 koruması olan bir güneş koruyucu sürülmeli, her 3 saatte bir tekrarlanmalıdır. Üzerine tinted dediğimiz kapatıcılı bir güneş koruyucu kullanımı, içinde bulunan demir oksitten dolayı koruyuculuğu arttırır.
  2. Yaz aylarında özellikle saat 11- 15 arasında güneş altında kalmamak, güneşten kaçınmak
  3. Geniş kenarlı şapkalar takmak
  4. Niasinamid, C vitamini, arbutinli serumları düzenli olarak kullanmak
  5. Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Q switch lazer ve leke tedavilerine başlamak
  6. Leke mezoterapilerini düzenli olarak yaptırmak

Ayrıca lekenin dışında yaz aylarında sık deniz, havuza girip çıkmanın etkisiyle cildimizde genel olarak kuruluklar belirir. Bunun için düzenli vücut peelingleri ve düzenli nemlendirme önemlidir. Özellikle banyodan çıktıktan sonra cildimiz hafif nemliyken tam kurulanmadan önce sürülen nemlendiriciler daha çok emilir.

Yaz aylarında sık güneş koruyucu kullanımına bağlı, ciltteki gözeneklerde tıkanmalar ve akne gibi sorunlar görülebilir. Bunun için de cilt yapısına uygun temizleyici, tonik ve nemlendirici kullanımı önemliyken, retinoid içerikli kremler ve akne tedavileri kullanılabilir. Karbon peeling, hydrafacial veya medikal cilt bakımları da gözeneklerin küçülmesine ve azalmasına katkı sağlar.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code