Çene Dolgusu

Dermal dolgu maddeleri ile çene büyütme olarak da bilinen çene dolguları, çenenin görünümünü iyileştirmek için kullanılan ameliyatsız bir kozmetik işlemdir. Diğer yüz dolgu maddeleri gibi çene dolguları da tipik olarak vücutta doğal olarak bulunan ve nemin korunmasına yardımcı olan ve cilde yapı kazandıran bir madde olan hyaluronik asitten yapılır.

Çene Dolgusunun Faydaları:

1. Çene Projeksiyonu: Çene dolguları, girintili veya zayıf çenenin projeksiyonunu artırarak daha belirgin ve dengeli bir yüz profili oluşturabilir.

2. Çene Şekillendirme: Çene dolguları, çenenin dış hatlarının iyileştirilmesine yardımcı olarak daha şekillendirilmiş ve estetik açıdan hoş bir görünüm sağlar.

3. Cerrahi Olmayan Seçenek: Çene dolguları, çok az veya hiç kesinti gerektirmeyen çene implantlarına veya diğer cerrahi çene büyütme prosedürlerine cerrahi olmayan bir alternatif sunar.

4. Asimetrinin Düzeltilmesi: Çene dolguları, küçük çene asimetrilerini düzeltmek ve daha uyumlu bir yüz dengesi oluşturmak için kullanılabilir.

Tedavi Prosedürü:

Çene dolgusu tedavisi, istenen sonuçları elde etmek için genellikle bir dermatolog veya plastik cerrah gibi bir sağlık uzmanının çene bölgesine dolgu maddesi enjekte etmesini içerir. İşlem genellikle yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer ve enjeksiyon sırasındaki rahatsızlığı en aza indirmek için hastalara uyuşturucu bir krem ​​veya lokal anestezi uygulanabilir.

Sonuçlar ve Süre:

Çene dolgularının sonuçları genellikle tedaviden hemen sonra görülür, ancak başlangıçtaki bazı şişlikler sonraki birkaç gün içinde azalabilir. Sonuçların kalıcılığı kullanılan dolgu maddesinin türüne, bireysel metabolizmaya ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak hyaluronik asitli çene dolgularının kalıcılığı altı ay ile bir yıl veya daha uzun sürebilir ancak bu durum değişebilir.

Çene Dolgusunun Güvenliği:

Hyaluronik asitten yapılan çene dolguları, eğitimli ve deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından uygulandığında güvenli kabul edilmektedir. Yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve enjeksiyon bölgesinde şişlik, morarma ve hassasiyeti içerebilir.

Hedeflerinizi, tıbbi geçmişinizi ve olası riskleri veya kontrendikasyonları tartışmak için çene dolgusu yaptırmadan önce kalifiye bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Çene dolgusunun sizin için uygun olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabilirler ve doğal ve dengeli bir yüz görünümünü korurken istenen sonucu elde etmek için kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturabilirler.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code