Botulinum Toksin 2

Botulinum toksin, dinamik kırışıklıkların oluşmasından sorumlu kasları geçici olarak gevşeterek çalışır. Botulinum toksin belirli yüz kaslarına enjekte edildiğinde, kas kasılmaları için gerekli olan asetilkolin adı verilen nörotransmitterin salınmasını engeller. Sonuç olarak kaslar geçici olarak felç olur veya zayıflar, cildin kırışmasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olan hareket azalır.

Botulinum toksin enjeksiyonları, dermal dolgu maddeleri gibi kırışıklıkları doldurmaz veya cilde hacim kazandırmaz. Bunun yerine kırışıklıkların altında yatan neden olan tekrarlayan kas hareketlerini hedef alırlar. Botulinum toksin, kasları gevşeterek üstteki derinin pürüzsüzleşmesini sağlar ve böylece kırışıklıkların görünümü azalır.

Tedavi Prosedürü:

Botulinum toksin enjeksiyonları dermatolog veya plastik cerrah gibi kalifiye bir sağlık uzmanı tarafından ofis ortamında uygulanır. İşlem nispeten hızlıdır ve anestezi gerektirmez. İnce bir iğne kullanılarak hedeflenen kaslara az miktarda Botulinum toksin enjekte edilir. Enjeksiyon sırasındaki rahatsızlık genellikle minimum düzeydedir ve kısa sürelidir.

Sonuçlar ve Süre:

Botulinum toksinin kırışıklıklar üzerindeki etkileri genellikle birkaç gün içinde görülmeye başlar ve tam sonuçlar yaklaşık bir ila iki hafta içinde ortaya çıkar. Etkinin süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle üç ila altı ay arasında sürer. Etkiler geçtikçe kas hareketi yavaş yavaş geri döner ve kırışıklıklar yeniden ortaya çıkabilir. Sonuçları korumak için takip tedavileri gereklidir.

Botulinum toksin Güvenliği:

Eğitimli ve deneyimli bir profesyonel tarafından uygulandığında Botulinum toksin çoğu insan için güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, herhangi bir tıbbi prosedür gibi, morarma, kızarıklık veya göz kapaklarında geçici sarkma gibi potansiyel yan etkiler de vardır. Ciddi yan etkiler nadirdir ancak Botulinum toksinin  başka bölgelere yayılması veya yanlış uygulanması durumunda ortaya çıkabilir.

Kırışıklıklar için Botulinum toksini  düşünmeden önce kalifiye bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Bireysel ihtiyaçlarınızı değerlendirebilir, potansiyel riskleri ve faydaları tartışabilir ve istenen sonuca ulaşmak için kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturabilirler.

Yorum Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır, * Zorunlu alanları ifade eder.

Scan the code